Bijeenkomst ‘Beter beleid met Open Overheid’

OGP_header
Afbeelding: zaalverhuur7

Op 2 september 2014 organiseerde het team Open Overheid een bijeenkomst waar alle Nederlandse deelnemers aan de Open Government Awards 2014 centraal stonden. Het thema van deze internationale wedstrijd is dit jaar ‘citizen engagement’. Negen innovatieve projecten verspreid over heel Nederland hebben zich gekandideerd voor deze prijs. De deelnemende projecten zijn voorbeelden van hoe door middel van burgerparticipatie slimme oplossingen kunnen worden gevonden. Wij gaven deze bijeenkomst dan ook de leus ‘Beter beleid met Open Overheid’ mee.

Kennis en ervaring delen
De bijeenkomst was vooral bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen. De Nederlandse winnaar, MijnWOZ, verzorgde een presentatie. Met dit project dingt Nederland mee naar de internationale prijs. Daarna volgde een key note speech van Albert Meijer, hoogleraar Publieke Innovatie aan de Universiteit Utrecht. De bijeenkomst werd geopend door Jan Andries Wolthuis van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Na het plenaire gedeelte werd in verschillende deelsessies verder gepraat met en over de projecten en gingen we in op vragen als: waarom hebben de projecten juist deze aanpak gekozen? Welke factoren maken het project tot een succes? En waar liepen ze tegenaan? In de deelsessies kwamen SchiedamsDoen, Noord-Holland Slimmer! debatplatform ARGU en EnergieKracht Lochem aan bod. Tot slot bood een gezamenlijke lunch de mogelijkheid verder te praten over de opgedane indrukken en ervaringen.

Tijdens de bijeenkomst filmden we een korte impressie:

 

Lees ook het uitgebreide verslag!

Open-Government-Awards-480x303

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s