Van Budgetmonitoring tot Buurtbegroten (VOL)

openbuurtbegroting

Budgetmonitoring is hot. En dat is niet alleen omdat het idee uit Brazilië komt. Op meerdere plekken in Nederland lopen pilots budgetmonitoring. Met deze tool krijg je zicht op begroting en besteding van overheidsgeld bij jou in de buurt. Kan deze openheid over geld een opstapje zijn naar het met bewoners samen opstellen van een Buurtbegroting? Of een opmaat richting een Open Aanpak waarbij bewoners de overheid uitdagen met een plan dat beter en goedkoper is? Hoe ontwikkelde budgetmonitoring zich in Brazilië? En hoe gaat het met de pilots in Nederland? Of ben je geïnteresseerd in budgetmonitoring voor jouw gemeente? Tijdens de leerkring Open Overheid op 22 januari gaan we over deze en andere vragen in gesprek.

Praktisch (Bijeenkomst is VOL geboekt)
Datum: 22 januari 2015
Start: 10.00, inloop met koffie vanaf 9.00
Einde: 12.30 met een gezamenlijke lunch
Locatie: De Meevaart in Amsterdam, Balistraat 48A, hartje Indische Buurt.
Organisatie: Centrum voor budgetmonitoring en burgerparticipatie, gemeente Amsterdam, ministerie van BZK en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid
Doelgroep: Er zijn nog ca. 5 plaatsen beschikbaar. We zoeken vooral nog mensen uit Oldebroek, Tynaarlo, Hattem, Waalwijk, Delft, Groningen en Almere. Als je geïnteresseerd bent in Budgetmonitoring voor één van deze gemeenten meld je dan nog aan.
Aanmelden: Laat weten dat je komt aan mikis@open-overheid.nl

Middagprogramma (optioneel)
Op dezelfde dag (22 januari) vindt in De Meevaart een bijeenkomst plaats van het Netwerk Overheids Participatie. Dit is vanaf 13 uur, inloop vanaf 12.30 met een lunch, gezamenlijk met de bezoekers van het ochtendprogramma. Het Leer- en Expertisepunt beveelt deelname aan het Netwerk Overheids Participatie van harte aan in combinatie met het ochtendprogramma over budgetmonitoring. De doelgroep bestaat uit gemeenteambtenaren die zich bezighouden met inspraak en participatie.

Samenvatting van de uitnodigingsmail: “Bij deze bijeenkomst sta jij centraal: wat helpt (jou) bij Overheids Participatie? We beginnen plenair met een aftrap van Jornt van Zuylen. Hij geeft ons (bijna) alle updates uit overheidsparticipatieland die we niet mogen missen. Zoals nieuwe publicaties, ontwikkelingen en interessante bijeenkomsten. Daarna gaan we aan de slag. Vincent van Stipdonk en Jornt van Zuylen lichten toe waarmee. Een tipje van de sluier? We verdelen ons over vier thema’s, bijvoorbeeld Doel, Raad, Intern en Geld. In subgroepjes geven we dan een inhoudelijke aftrap en benoemen we de relevante inhoud en gewenste vorm van het eindproduct dat we plenair gaan pitchen. Natuurlijk is er ook ruimte voor intervisie tijdens de bijeenkomst.”

Nieuwsgierig? Meer informatie en aanmelden.

Noot: de afbeelding bovenaan deze post is afkomstig van http://www.openbuurtbegroting.nl (met dank aan BMA Collective).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s