De droom van Chris

Chris Kuypers heeft een droom. Op 16 oktober kwamen we bijeen in De Steeg (gemeente Rheden) om zijn droom, het Kansenfestival, te realiseren. Chris droomt ervan een festival van, voor, door jongeren te laten ontstaan. Een Open Aanpak dus. We vroegen aan Chris of dit gelukt is en wat de vervolgstappen zijn.

1. Maar eerst Chris, waar werk je?
Ik ben secretaris van het Landelijk Contact Gemeentelijk Welzijnsbeleid, het LCGW, de vakorganisatie voor het gemeentelijk sociale domein. Samen organiseren we bijvoorbeeld een tweedaags congres over nieuwe werkwijzen in het sociale domein. Het laatste congres hebben we met 200 collega’s een manifest gemaakt in twee dagen tijd. Samen hebben we 10 tips opgesteld om burgerkracht in het sociale domein te stimuleren: PETJEAF_magazine_light_def.

2. Hoe kwam je op het idee om een kansenfestival te organiseren?
In dit filmpje geef ik m’n inspriatie prijs:

3. Wat gebeurde er op 16 oktober?
Ook dat kun je zien in een filmpje:


4. Wat vond je ervan en wat zijn de vervolgstappen?

Ik vond het fantastisch om te zien! Ik ben heel blij dat anderen hun droom met de mijne hebben kunnen verbinden. Volgens mij is dit een perfect voorbeeld van de 10 tips voor burgerkracht in het sociale domein: PETJEAF_magazine_light_def.

Op basis van de enthousiaste reacties is het Shared Value Centre samen met jongeren, gemeente Rheden, gemeente Arnhem en de provincie bezig de randvoorwaarden te creëren om de volgende stap te kunnen zetten. Met als ambitie dat 20 jongeren door middel van kansenfestivals in de komende drie jaar betaald werk voor 500 jongeren gaan genereren. Het eerste kansenfestival Serious Fun staat gepland op 20 juni 2015 in De Steeg. Als je geïnteresseerd bent in de ontwikkelingen en als je wilt meedoen neem dan contact op met Jan Hof (jan@crkl.nl) van het Shared Value Centre of met mijzelf (chriskuypers@lcgw.nl).

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s