Bedrijfsbezoek bij WeHelpen


Uitnodiging

Werk je bij een uitvoeringsorganisatie van de overheid? En zie je het belang in van een brede blik op de maatschappelijke taak van jouw organisatie? Maak dan op 13 november kennis met Gertjan van Rossum en Coen van de Steeg van WeHelpen. Hoe is het initiatief ontstaan en wat is het maatschappelijk rendement? Bij Coen is dat een heel persoonlijk verhaal en alleen dat is het voor mij al waard om deze bijeenkomst te organiseren.

Op 30 september won WeHelpen.nl de Mens&ICT Award omdat het een zichtbaar, aantoonbaar positief en blijvend effect teweegbrengt op mens en maatschappij. Wat zou WeHelpen voor de doelgroep van jouw uitvoeringsorganisatie kunnen betekenen? Over deze en andere vragen willen we een eerste vrijblijvende kennismaking organiseren op 13 november.

WeHelpen
Met wehelpen.nl kun je hulp vragen en hulp aanbieden. Ook kun je samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander. Op wehelpen.nl vind je hulpvragen en mensen die hulp aanbieden. Met wehelpen.nl help je mee. WeHelpen is gratis en voor iedereen. WeHelpen wil helpen vanzelfsprekend maken. En toch is het dat nog vaak niet. Volgens deze blog van Friso Coumou vallen organisaties die For Benefit gaan tussen de wal van For Profit en het schip van Not for Profit.

Is dat ook het geval bij WeHelpen? WeHelpen is een coöperatie en wehelpen.nl wordt dankzij de inzet van leden van de coöperatie gratis aangeboden aan iedere inwoner van Nederland. De coöperatie is opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Hoe groter de coöperatie wordt, hoe groter de sociale impact, de communicatie- en distributiekracht. Door samen te werken en investeringen te delen, creëert de coöperatie een krachtige sociale infrastructuur.

Uitvoeringsorganisaties van de overheid zoals UWV, de Belastingdienst, de SVB of DUO kunnen belang hebben bij krachtige sociale verbanden en een infrastructuur die ondersteunend is voor de eigen doelgroepen. Hoe zouden de uitvoeringsorganisaties van de overheid de samenwerking met WeHelpen kunnen aangaan (Open Aanpak)? Of van WeHelpen leren? Zonder meteen grootse verwachtingen te willen wekken is het interessant om ook deze thema’s eens te verkennen.

Praktisch
Datum: 13 november 2014
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Seats2meet Station Amersfoort (Stationsplein 49, Amersfoort)
Aanmelden: Pieter Kern (Pieter.Kern@duo.nl)
Doelgroep: managers en medewerkers van uitvoeringsorganisaties

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s