Praat mee over Open Overheid

review

De eerste zelfevaluatie van het actieplan Open Overheid staat online en iedereen kan daarop reageren tot en met 30 september 2014. De status van de zelfevaluatie is dus nog ‘concept’ en gaat primair over de totstandkoming en uitvoering van het Actieplan Open Overheid 2014-2015.

Het is de eerste keer dat Nederland een Actieplan Open Overheid uitvoert binnen de kaders van het Open Government Partnership, een wereldwijd netwerk van 64 landen die vrijwillig werken aan een meer open overheid. Een Actieplan beslaat twee jaar en wordt jaarlijks geëvalueerd, zowel door middel van een zelfevaluatie als door een onafhankelijke review.

Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken willen je daarom uitnodigen om te reageren op de concept zelfevaluatie.

Direct aansluitend op de zelfevaluatie vindt vanuit het Open Government Partnership ook een onafhankelijke review plaats. Dit gebeurt in alle landen door daartoe aangewezen onafhankelijke onderzoekers volgens een vast format. Dit levert voortgangsrapportages op waarmee we internationaal kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

Frans Jorna, lector aan de Saxion Hogeschool, is door OGP hiervoor aangewezen. Jorna: “Eind september 2013 heeft Nederland het Actieplan Open Overheid vastgesteld. Nu, na bijna een jaar, vindt de Independent Review plaats in opdracht van het Open Government Partnership. Hoe staat het met de uitvoering? Hoe relevant zijn de acties? En welke impact heeft het Actieplan op de Nederlandse samenleving?” Tussen begin september en begin november 2014 voert Frans Jorna als Independent Review Officer een tussentijdse review uit. Dit doet hij voor en met iedereen die zich betrokken weet bij Open Overheid en iedereen die dat nog niet voelt, maar wel zou willen voelen. Dit doet hij volgens de principes van OGP: transparant, engagerend en toegankelijk. Zo kun je de activiteiten van Frans Jorna voor de review op Facebook volgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s