Wat gaan jullie dan leveren?

results


Regelmatig krijgen wij de vraag: Wat gaan jullie dan leveren als Expertisepunt Open Overheid? Wij bieden een Etalage, hulp bij Evenementen en we zetten aan tot Experimenten voor publieke professionals die meer willen weten, meer in gesprek willen gaan en meer willen doen met Open Overheid.

En wat betekent dit dan concreet in de komende maanden?

1. Het expertisepunt levert voor 1 oktober 2014 een tijdelijke website met om de twee à drie weken nieuwe content en onderhoudt deze tot 31 december 2014.

De sfeer van deze tijdelijke site www.expertisepuntopenoverheid.wordpress.com is informeel en uitnodigend. Voor deze nieuwe content zullen wij in ieder geval het volgende doen:
Door middel van een reeks blogs, evt. gecombineerd met een petitie of korte enquête (uiteraard met rapportage van de uitkomsten) brengen we de wensen van de doelgroep in kaart.

  • Inventarisatie van mogelijkheden om online danwel offline via bijeenkomsten en gesprekken ervaringen en ideeën in te brengen en anderen op die manier te inspireren.
  • Publicatie van een overzicht van welke initiatieven er al zijn rond Open Overheid (op dat moment bij ons bekend).
  • Publicatie van overzicht van bijeenkomsten die er allemaal zijn rond dit thema van Open Overheid (op dat moment bij ons bekend).

Het beoogde effect is dat we in contact komen en leren van de doelgroep die al bezig is met Open Overheid en dat die ons helpt om een Etalage (vaste website) te maken voor de doelgroep die meer wil weten over Open Overheid.

2. Het expertisepunt plaatst voor 31 december 2014 op de tijdelijke website om de twee à drie weken nieuwe content en zorgt tot die datum voor onderhoud.

Voor deze nieuwe content zullen wij in ieder geval het volgende doen:
Publicatie van drie aansprekende voorbeelden van bestaande initiatieven, in beeld gebracht (bij voorkeur video), waarbij aandacht is voor kansen, dilemma’s en risico’s.

  • Publicatie van algemene informatie over open overheid waaronder kansen, risico’s en dilemma’s.
  • Informatie over hoe we de contactgegevens van publieke professionals verspreiden die kennis en ervaring willen uitwisselen (liefst in de vorm van zichtbare ambassadeurs). Dit doen wij vanuit de kracht van bestaande netwerken.

Het beoogde effect is hetzelfde als bij resultaatafspraak 1.

3. Het expertisepunt realiseert voor 31 december 2014 een permanente stabiele website met nieuwe content.

De site biedt een Etalage met de content die ook al op de tijdelijke website stond en nieuwe content. De sfeer van deze website heeft een meer formeel karakter en voldoet aan het merendeel van de webrichtlijnen. Voor deze nieuwe content zullen wij in ieder geval het volgende doen:

  • Publicatie van een toolkit met praktische handreikingen en do’s en don’ts.
  • Verslaglegging van twee of meer bijeenkomsten die het Expertisepunt heeft georganiseerd voor het netwerk en voor inhoudelijke uitwisseling.

Het beoogde effect is dat deze Etalage (vaste website) naast de doelgroep die meer wil weten ook de doelgroep die meer met elkaar in gesprek wil gaan (hulp bij Events) en de doelgroep die meer wil doen (Experimenteren) aanspreekt zodat wij in 2015 deze doelgroepen sterker kunnen aanspreken en uitnodigen tot Events en Experimenten. Wij bieden daarnaast instrumenten voor publieke professionals die hen helpen om te gaan met de veranderingen waar ze voor staan door middel van de toolkit.

Daarnaast is er ruimte om kansen te grijpen als die zich aandienen, bijvoorbeeld het organiseren van bijeenkomsten en het starten van leerkringen. Voor het verzamelen van content voor de website en om de toolkit te vullen voeren we veel gesprekken. We hebben daarbij door het land in te gaan inmiddels al gemerkt dat zich genoeg mooie kansen voordoen!

Vind jij dat het nog concreter kan? Zie jij kansen of wil je meer weten? Laat het ons weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s