Daar heb je een punt

Twitter     Facebook     More...

Beantwoord de vijf vragen van het Expertisepunt Open Overheid

2014-05-14 daarhebjeeenpuntafbeeldingBLOGdefff


Het Expertisepunt Open Overheid om precies te zijn. We zijn onlangs van start gegaan en nog volop in wording. “Wat gaan jullie allemaal doen?” is een vraag die ons inmiddels al veel gesteld is. Natuurlijk hebben we daar al ideeën over, maar één ding weten we zeker: hoe we dit willen doen is belangrijker. Namelijk Open, misschien wel met jou. 

Er wacht ons een flinke opdracht. Er is door onze opdrachtgever (BZK) een advies geformuleerd na een reeks interviews met betrokkenen vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap: het in kaart brengen van vraagstukken binnen de diverse thema’s van de Open Overheid, bruikbare handreikingen ontwikkelen, pilots begeleiden en kennis- en ervaringsdeling organiseren.

Aan een vriend, werkzaam buiten de overheid, vroeg ik wat hij zich voorstelt bij een Expertisepunt Open Overheid. Zijn antwoord was niet heel serieus, maar wel mijn schrikbeeld: “Ik kan me er moeilijk een voorstelling van maken. Ja, ik stel me natuurlijk een bureaucratisch gedrocht voor. Vol met mensen die denken te begrijpen wat een ander wil weten, terwijl ze zelf niet echt snappen waarom ze iets doen”.

En daar had hij wel een punt, misschien wel twee. Wat levert een Open Overheid eigenlijk op? Die vraag is veel belangrijker om mee te starten dan alle andere vragen. En weten wij wel zeker wat jij wilt weten, waar jij écht iets aan hebt? Nee, eerlijk gezegd niet.

Daarom hebben we een korte enquête opgesteld. Om te inventariseren welk inhoudelijk thema jij het meest relevant vindt, wat extra aandacht voor dit thema oplevert en om er achter te komen op welke manier het Expertisepunt meerwaarde kan bieden. Doe je mee? Vertel ons via de vijf vragen in deze enquête wat jij wilt:


GoedeButton5Vragen

We gebruiken de uitkomsten van de enquête om het Expertisepunt verder vorm te geven. We gaan daarover graag in gesprek. Op 28 mei houden we een interactieve strategiesessie. Jij bent daar van harte welkom.

Praktisch
Strategiesessie Expertisepunt Open Overheid – 28 mei 2014 9.30-11.30 uur, deze eerste keer in Den Haag. Aanmelden kan via: marieke.schenk@ictu.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan als je erbij wilt zijn!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de resultaten van de enquête en de vorderingen van het Expertisepunt, vul dan aan het eind van de enquête je e-mailadres in. Of bereik ons via Twitter of e-mail als je dat liever doet: @micowico en @MariekeSchenk (mikis.winter@minbzk.nl en marieke.schenk@ictu.nl)

Als je de enquête wilt delen met anderen, deel dan deze blog of deel de enquête via onderstaande share buttons of deze link (http://tinyurl.com/mrdfv7f).

Deel de enquête:
Twitter    Facebook   Google


Meer informatie over Open Overheid vind je op deze website: http://www.open.overheid.nl op Twitter en Facebook

Illustratie: Hanna Hermans

 

Twitter     Facebook     More...

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s